16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Tisk
Autor: Mamut :-)
10. 07. 2013 16:49

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co smlsnete, jaký pohyb vydáváte (počítá se i procházka se psem, i luxování) a kolik minut nebo hodin. Tím byste měli začít, pokud to s hubnutím myslíte vážně. Nelžete sami sobě, nesnažte se v tom týdnu jíst jinak, protože potřebujete znát své skutečné stravovací návyky, aby vám mohl být vytvořen výživový plán přímo na míru. Když budete lhát, budete to pak mít složitější – a lžete jen sami sobě :-).

S tím týdenním rozpisem vašeho příjmu a výdeje energie zajděte k nutričnímu specialistovi – a vybírejte nejlépe takového poradce, který má dobré reference. Nelitujte peněz za něj vynaložené, protože to děláte přece pro sebe! Za hubnoucí koktejly, různé přípravky, které vůbec nepomáhají, případně za léky v lékárně dáte ve finále mnohem více peněz, než když si zaplatíte rady odborníků.

Výživový poradce vám nejprve změří na speciálním přístroji kolik tuku máte navíc, a přesně vám podle vašeho napsaného rozpisu spočítá, kolik kalorií (nebo kiloJoulů) máte denní příjem (a výdej). Zjistí, jaká máte případná zdravotní omezení, a podle toho vám vytvoří takový výživový plán přesně šitý vám na míru, abyste a) zhubli/případně přibrali b) netrpěli hladem c) sami si určíte, které potraviny vůbec nepozřete, tudíž aby vám to i chutnalo.

JE to docela pakárna, ale je to nejlepší cesta, abychom zjistili, kde je zakopaný pes.  



RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...