Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové koření, celý pepř, zarovnanou lžičku soli a povaříme asi 20 minut. Mezitím si připravíme zeleninovou část polévky: Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle. V druhém hrnci na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a orestujeme, až začne mírně zlátnout. Přidáme lžíci kukuřičné mouky, necháme mírně zasmahnout, jakmile se začne směs přichytávat, zalijeme kuřecím vývarem. Osolíme zarovnanou lžičkou soli, přidáme vrchovatou lžíci čerstvého tymiánu a vaříme doměkka. Uvařené filé vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Rybí vývar přecedíme, vlijeme do polévky, přidáme nakrájené filé a společně povaříme ještě pět minut. Dochutíme špetkou podravky. Podáváme s osmaženou houskou.
Pozn.: Kuřecí vývar můžeme samozřejmě nahradit jen vodou, nicméně spojení kuřecího a rybího vývaru dodá polévce "plnější" chuť.