21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Rýžové placky

Název Množství a jednotka
rýže 1 hrnek
olej 2 lžíce
cibule 1/2 ks
studená voda 2 hrnky
nastrouhaný sýr 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Nemícháme, rýže by se připálila. Pokud je třeba přilijeme trochu vody. Když je rýže měkká necháme ji vychladnout. Přendáme ji do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhanou šunku, vejce, koření a pokud je třeba zahustíme strouhankou. Ochutíme soli.
Ze směsi tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a na rozehřátém oleji placičky smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme se zeleninou nebo jogurtovým dipem /bílý jogurt, česnek, sůl/.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna se smetanovým zelím

Postup: Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme (se solí opatrně, šunka je dost... zobrazit recept

RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolačka

Postup: Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a... zobrazit recept

RECEPTY

Stříkané sněhové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...