3. 4. 2025   |   svátek má Richard
 

Kedlubnové zelí

Název Množství a jednotka
kedlubny 4 ks
malá cibule 1 ks
brambora 1 ks
sádlo 1 lžíce
kmín drcený 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na tenké nudličky. Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, jakmile okraje cibulky začnou mírně hnědnout, vsypeme nastrouhané kedlubny. Promícháme, zalijeme studenou vodou tak, aby byly kedlubny ponořeny, přidáme jemně nastrouhanou syrovou bramboru, osolíme, okořeníme drceným kmínem a podusíme doměkka (asi 10 - 15 minut). Pokud se nám zdají kedlubny moc řídké, můžeme zahustit lžičkou mouky (hladké nebo kukuřičné) rozmíchané v trošce vody. Nakonec dochutíme cukrem a octem (po jedné lžíci).
Podáváme všude tam, kde dušené zelí.


 


RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Křehké řezy s tvarohem a jablky

Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát se sušenými rajčaty

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka, ke konci vaření ji osolíme. Scedíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sterilovaná mrkev

Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...