24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Jahodový koláč

Název Množství a jednotka
hladká mouka 280 g
moučkový cukr 140+70 g
máslo 170 g
vejce 3 ks
citronová kůra špetka
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky citronové kůry vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozválíme na placku o něco větší, než je dno kulaté koláčové formy, opatrně jej přendáme do formy, rukou přimáčkneme na dno a na okraje formy a na několika místech těsto propícháme vidličkou. Formu nemusíme ničím vymazávat, těsto je dost mastné.
Troubu předehřejeme na 175° a koláč předpečeme cca 15 minut dorůžova. Posypeme nakrájenými jahodami, mírně posypeme krupicovým cukrem, dáme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut.
Ušleháme dotuha sníh ze tří bílků a špetky soli, přidáme dvě lžíce moučkového cukru a prošleháme. Sníh naneseme stěrkou na povrch koláče a dáme dopéct ještě na cca 5-7 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké podle babičky

Postup: Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka s jablky a česnekem

Postup: suroviny1 vaničkový tvaroh2 až 3 jablka - raději nakyslejší1 ks tavený sýr2... zobrazit recept

RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...