V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi, může být klidně i polévková směs.Já dala mrkev, hrášek, kukuřici. Kořeníme solí, pepřem, špetinkou muškátového květu (nemusí být), ale opatrně. Kdfyž je hotovo, dáme stranou. V rendlíku si rozpálíme cca 2 až 3 lžíce oleje, přidáme pokrájenou cibuli a přisypeme syrovou rýži, cca čtvrtlitrový hrneček (nejlépe dlouhozrnnou). Smažíme za stálého míchání dokud cibule nezezlátne. Potom podlijeme vývarem (máme-li, pokud ne, dáme horkou vodu a přidáme čtvrt kostičky masoxu nebo hovězího bujonu). Stále hlídáme, mícháme a doléváme vodu dokud není rýže měkká. Do téměř hotové rýže zamícháme předem udušenou zeleninu, ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem či jiným kořením, které máme rádi. Podáváme s hlávkovým, rajčatovým, okurkovým nebo jiným vychlazeným zeleninovým salátem.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek