Čokoládu s vysokým podílem kakaa rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Přidáme máslo a šlehačku a pečlivě promícháme metličkou. Dáme do lednice ztuhnout.
Ze ztuhlé hmoty pomocí dvou kávových lžiček tvoříme lanýže, které obalujeme podle chuti, nám nejvíce chutnají obalené v hořkém kakau, ale můžou se obalit v mletých oříšcích, mandlích, v kokosu, skořici nebo nechat lanýže pořádně ztuhnout a máčet do rozpuštěné čokolády (tohle chce dost fofr a předtím znova alespoň na hodinu už hotové lanýže vychladit v lednici, vychlazené napichujeme na párátko, rychle namočíme do rozpuštěné čokolády a odkládáme na mřížku).
Tip: Můžeme přidat trochu kvalitní whisky, koňaku nebo špetku (1/2 lžičky) mletého chilli.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek