21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Pomazánka ze zbytku masa

Název Množství a jednotka
zbytek vařeného nebo pečeného masa 200 g
kořenová zelenina 150 g
cibule 1/2
pepř
hořčice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)


Zbyl nám kousek pečeného nebo vařeného masa? Nebo maso z polévky? Udělejme si z něj jednoduchou a výbornou pomazánku.



Postup
Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové, zvěřina, bůček - dáme do mixéru. Přidáme vařenou zeleninu (petržel, celer, mrkev, cibuli), půlku syrové nastrouhané cibule, sůl, pepř, lžičku hořčice, případně trošku vývaru a rozmixujeme.

Obvykle to dělám tak, že když peču maso, dělám jako polévku vývar nebo bramboračku, mohu tedy použít jak pečené maso, tak trochu zeleniny z polévky, už dopředu počítám s tím, že budu dělat pomazánku, tak dám zeleniny i masa na pečení o chlup více. Masa by mělo být tak 200g. Pokud nemáme zeleninu, můžeme povařit trochu zmrazené polévkové směsi.



Další fotografie
 


RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...