Zbyl nám kousek pečeného nebo vařeného masa? Nebo maso z polévky? Udělejme si z něj jednoduchou a výbornou pomazánku.
Postup
Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové, zvěřina, bůček - dáme do mixéru. Přidáme vařenou zeleninu (petržel, celer, mrkev, cibuli), půlku syrové nastrouhané cibule, sůl, pepř, lžičku hořčice, případně trošku vývaru a rozmixujeme.
Obvykle to dělám tak, že když peču maso, dělám jako polévku vývar nebo bramboračku, mohu tedy použít jak pečené maso, tak trochu zeleniny z polévky, už dopředu počítám s tím, že budu dělat pomazánku, tak dám zeleniny i masa na pečení o chlup více. Masa by mělo být tak 200g. Pokud nemáme zeleninu, můžeme povařit trochu zmrazené polévkové směsi.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek