23. 11. 2024   |   svátek má Klement
 

Hovězí plátky po znojemsku

Název Množství a jednotka
hovězí plátky 4 ks
sladkokyselé okurky 6 ks
cibule 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
olej
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Na oleji zpěníme cibuli a orestujeme maso. Podlijeme vroucí vodou (1/2l) a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Přidáme nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky a dusíme, až je maso měkké. Zahustíme záklechtkou, povaříme ještě pár minut a pokud je třeba, dochutíme půlkou masoxu. Podáváme s rýží nebo kuskusem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...