21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Vepřová kýta po provensálsku

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 600 g
sušené houby 50 g
rajčata 3 ks
česnek 4 stroužky
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí. Okořeníme provensálským kořením nebo provensálskými nasekanými bylinkami. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na tomto základu maso orestujeme (tuto část můžeme vynechat). Podlijeme půl hrníčkem vroucí vody, přidáme sušené houby a dáme péct. Občas podléváme výpekem. Po hodině přidáme oloupané nakrájené rajčata a dopečeme doměkka. Pečeme při teplotě 180°asi 90 minut - podle trouby.
Podáváme s brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Makaróny se sýrem a šunkou

Postup: Makaróny nebo špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na 3 l vody dáme 3... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...