21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Servátka (polévka z podmáslí)

Název Množství a jednotka
podmáslí 1,2 l
brambory 4 ks
máslo 30 g
drcený kmín 1 lžička
kopr
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme vcelku v osolené vodě. Podmáslí osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Krátce povaříme a vmícháme vejce a máslo. Na talíř klademe celý brambor, posypeme jemně nasekaným koprem a zalijeme polévkou.


 


RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...