30. 10. 2024   |   svátek má Tadeáš
 

Brokolicový krém

Název Množství a jednotka
brokolice 1 ks
brambory 3 ks
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 1/2 l
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)


Jedna z našich nejoblíbenějších polévek.



Postup
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou (asi litr) a dáme vařit. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Na másle připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem, přidáme do polévky, přilijeme šlehačku, povaříme ještě 5 minut a dochutíme solí nebo podravkou. Brokolici vidličkou trochu rozmačkáme nebo celou polévku můžeme rozmixovat.


 


RECEPTY

Tzatziki

Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Kotleta s jablky a paprikovou hořčici

Postup: Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme a lehce opepříme. Z jedné strany potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...