Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky šunky těsně vedle sebe, na šunku poklademe plátky eidamu a posypeme libovolným kořením (grilovacím, orientálním, na kuře, argentina, jakékoliv koření na maso). Stočíme, konce dobře uzavřeme, aby nevytékal sýr, na několika místech lehce propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem a při teplotě 180° upečeme na pečícím papíru dozlatova.
Poznámka: Množství šunky a sýru je uvedeno na chlazené listové těsto o váze 500g. Pokud použijeme hotové, které už je v obchodě vyválené, buďto musíme koupit těsta dvě, nebo množství šunky a sýru je poloviční.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek