21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Rybí karbanátky

Název Množství a jednotka
ryba 1 kg
vejce 1 ks
koření na ryby 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
česnek
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do mísy a přidáme vejce, sůl, koření, trochu hořčice. Tvoříme 3 - 4 cm karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Tyto karbanátky můžeme podávat s bramborem, nebo je naložíme do kyselého nálevu.
Nálev si připravíme takto. Dáme vařit 1 l vody s octem, cukrem, kořením a nakrájenou zeleninou. Povaříme asi 5 minut.
Do studeného nálevu naložíme karbanátky a necháme je alespoň 3 dny odležet.


 


RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...