Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a orestujeme i s lístky na másle - až ředkvičky zesklovatí. Přidáme kari koření, promícháme, zalijeme kuřecím vývarem (nebo vodou), přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme doměkka. Vlijeme záklechtku, povaříme ještě pět minut a nakonec polévku zjemníme smetanou (místo šlehačky a mléka můžeme dát 12% smetanu). Hotovou polévku posypeme pažitkou nebo petrželkou.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek