23. 11. 2024   |   svátek má Klement
 

Květáková polévka

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
mrkev 1 ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
dětská krupice 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle. Na másle opražíme krupici dorůžova, zalijeme studenou vodou nebo vývarem (1,5l), přidáme připravenou zeleninu, osolíme, okořeníme majoránkou a za občasného promíchání vaříme doměkka.

Tip:
Místo krupičky můžeme udělat klasickou jíšku z mouky.


 


RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Mořský vlk na česneku s petrželkou

Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...