24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Jogurtová bublanina

Název Množství a jednotka
bílý jogurt 300 g
polohrubá mouka 3 1/2 kelímku
moučkový cukr 3 kelímky
vejce 2 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Tohle je jednoduchá "kelímková" buchta. Do misky vylijeme jogurt (dva 150g kelímky), přidáme 3 a 1/2 jogurtových kelímků polohrubé mouky, do které vmícháme prášek do pečiva, 3 kelímky cukru, 2 vejce a 50 ml rostlinného oleje. Ušleháme ručním šlehačem těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, těsto lehce posypeme hrubou moukou, poklademe ovocem a upečeme při teplotě 180° asi 40 minut dorůžova.



 


RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Skořicové hvězdičky

Postup: Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...