21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Brambory plněné anglickou a nivou

Název Množství a jednotka
velké brambory 8 ks
anglická slanina 100 g
smetana ke šlehání 50 ml
česnek 4 stroužky
sýr Niva 100 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout, překrojíme podélně napůl a brambory opatrně vydlabeme, necháme jen malé okraje, téměř slupku (asi půl cm). Zbytky anglické nebo uzeného nakrájíme na nudličky a opečeme na trošce oleje dozlatova, přidáme nasekaný 1 stroužek česneku, zlehka osmahneme (nesmíme česnek spálit) a zalijeme šlehačkou. Promícháme a odstavíme. V misce nastrouháme nebo rozmačkáme vydlabané vnitřky brambor, přidáme 50g nastrouhané nivy, 50g nastrouhaného eidamu, 3 stroužky utřeného česneku, směs anglické z pánve, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Pokud je směs moc hustá, zředíme ji šlehačkou nebo kapkou mléka. Mírně osolíme a opepříme, promícháme a směsí naplníme vydlabané brambory. Zapečeme v horké troubě 25 -30 minut na 180°. Po 20 minutách zapékání posypeme brambory zbytkem nastrouhaného sýra a dopečeme dozlatova.

Tip:
Do náplně můžeme dát zbytky jakýchkoliv sýrů - eidam, niva, gouda, čedar, nebo jen jeden druh podle chuti.


Další fotografie
 


RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový kečup

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka s krupicovými noky.

Postup: Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....