30. 10. 2024   |   svátek má Tadeáš
 

Vločková kaše

Název Množství a jednotka
pšeničné vločky 150 g
cukr třtinový 1 lžička
mléko 150 ml
máslo 1 lžička

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky vysypeme do kastrůlku, zalijeme mlékem, aby byly ponořeny, přidáme lžičku cukru a za občasného míchání povaříme tak dlouho, až se mléko vyvaří a vločky zhoustnou. Odstavíme, přidáme lžičku másla, sladíme medem, javorovým sirupem, můžeme přidat kakao nebo ovoce, podle chuti.

Tip:
Ovesnou kaši dělám z pšeničných vloček, je chuťově lepší a nelepí se jako ovesné vločky.


 


RECEPTY

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Postup: Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.Na... zobrazit recept

RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové "laskonky"

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Bílky se špetkou soli... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...