21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Falešná rybí polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 1/2 kusu
petržel 1/2 kusu
malá cibule 1 kus
celer 1/2 kusu
kapusta 1/4 kusu
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Všechnu zeleninu nakrájíme na jemné nudličky /julienne/ a podusíme na másle. Zalijeme vodou přidáme polévkové koření, osolíme. Než se nám zelenina uvaří do poloměkka, opražíme si na kousku másla hrubou krupici. Když bude žlutá přidáme ji k zelenině a vaříme ještě asi 1/4 hodiny. Polévku dochutíme zázvorem, muškátovým květem a popřípadě dosolíme. Na talíři podáváme s osmaženou, na kostičky nakrájenou houskou


 


RECEPTY

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Postup: Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...