3. 4. 2025   |   svátek má Richard
 

Kuřecí řízky

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 4 ks
vejce 3 ks
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup

Kuřecí prsa naklepeme, okraje nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo. Osolíme, potřeme prolisovaným česnekem (nemusí být, můžeme místo česneku trošku opepřit nebo nic) a obalíme v trojobalu – nejdříve v hladké mouce, pak ve vajíčku (mírně ho osolíme a rozšleháme) a nakonec ve strouhance. Smažíme pomalu na slunečnicovém oleji nebo na sádle.


 


RECEPTY

Domácí sekaná pečeně

Postup: Na přípravu sekané se obvykle doporučuje míchané vepřové s hovězím masem,... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená dýně se sýrem

Postup: Menší dýni hokkaido (cca 1kg) umyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semena... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná s mozzarellou

Postup: Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.Do mísy dáme mleté maso, vejce,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...