21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Lasagne s dýní a rajčaty

Název Množství a jednotka
lasagne 500 gramů
dýně 500 gramů
rajčata 300 gramů
sýr Parmezán 150 gramů
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Z dýně vybereme semínka, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.Do rendlíku dáme trochu vody a přidáme dýni. Podusíme do měkka a rozmixujeme.
Na másle opražíme mouku, zalijeme ji mlékem, chvíli povaříme, přidáme dýni a dochutíme pepřem a soli.
Lasagne uvaříme podle návodu na sáčku.
Zapékací misku dobře vymažeme a vrstvíme - lasagne, omáčku, rajčata, opakujeme a poslední vrstvou budou lasagne. Dáme do trouby a asi 20 minut zapékáme. Pak posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.


 


RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová terina

Postup: Nahrubo nastrouhanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě se zázvorem. Zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová "zahradnická roláda"

Postup: Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA