Z dýně vybereme semínka, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.Do rendlíku dáme trochu vody a přidáme dýni. Podusíme do měkka a rozmixujeme. Na másle opražíme mouku, zalijeme ji mlékem, chvíli povaříme, přidáme dýni a dochutíme pepřem a soli. Lasagne uvaříme podle návodu na sáčku. Zapékací misku dobře vymažeme a vrstvíme - lasagne, omáčku, rajčata, opakujeme a poslední vrstvou budou lasagne. Dáme do trouby a asi 20 minut zapékáme. Pak posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek