Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, které překrájíme na menší kousky a orestujeme dozlatova. Hned po vložení masa na pánev a celou dobu, než se maso opeče, vidličkou oddělujeme od sebe kousky masa a promícháváme, aby se nespekly velké kusy dohromady. Přidáme 3 stroužky česneku, který jsme nasekali nadrobno, promícháme, přidáme plechovku loupaných krájených rajčat (případně spařené a oloupané 3 rajčata nakrájené na kostky), nakrájenou papričku, podlijeme naběračkou vývaru (vroucí vody) a podusíme tak dlouho, až se rozvaří rajčata, asi čtvrt hodinky. Osolíme, přidáme plechovku chilli fazolí v nálevu, 2 kostičky hořké čokolády, povaříme a dochutíme utřeným česnekem, pepřem, římským kmínem, případně solí.
Tip: Místo čokolády můžeme přidat lžíci cukru. Papričku můžeme použít buďto chilli pro velmi ostrý pokrm, nebo kozí/beraní rohy, dávám maximálně dvě, úplně to stačí.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek