Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší kousky. Osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a pořádně po všech stranách vetřeme prolisovaný česnek. V míse si připravíme marinádu - půl sklenky smícháme se čtyřmi lžícemi hrubozrnné hořčice, 2 lžícemi medu, vrchovatou lžičkou zázvoru, promícháme a v marinádě obalíme kousky masa ze všech stran. Naložené maso necháme v lednici nejlépe přes noc odležet.
Naložené žebírka po všech stranách opečeme na trošce oleje dozlatova a vložíme do pekáčku. Ve výpeku z masa orestujeme očištěnou nakrájenou zeleninu. Orestovanou zeleninu i s tukem vlijeme na připravené žebra, přidáme 10 kuliček nového koření, dva bobkové listy, podlijeme plechovkou piva, případně pokud máme, tak trochou vývaru a zakryté pečeme pomalu v troubě na 180°doměkka, podle potřeby občas podléváme výpekem. Doba pečení závisí na kvalitě masa, může být i delší.
Tip: Kdo má rád hodně ostré, může přidat chilli podle chuti.
Vynikající je takhle připravená i vepřová krkovička.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek