21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Kapustové karbanátky

Název Množství a jednotka
kapusta 1 ks
uzený bůček 200 g
vejce 3 ks
hladká mouka 4 lžíce
strouhanka
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít hlávkovou nebo kadeřavou kapustu, je to jedno. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, ještě vymačkáme vodu z kapusty, kapustu umeleme na masovém strojku, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Přidáme nakrájený uzený bůček (vegetariáni vynechají :-) ), vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, pepř. Promícháme a zahustíme strouhankou. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory nebo kaší.



Další fotografie
 


RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...