Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, rohlíky (strouhanku) namočené v mléce a osmaženou cibulku. Promícháme a směsí naplníme očištěné papriky až po okraj, vidličkou napěchujeme a povrch uhladíme. Zpěníme druhou cibulku, vložíme papriky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme vývarem tak, aby byly papriky ponořené a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny, sem tam obrátíme. Papriky vyjmeme a do vývaru, ve kterém jsme papriky vařili, přidáme rajčatový protlak, pepř, nové koření, bobkový list a doděláme rajskou omáčku. Vlijeme záklechtku, dochutíme cukrem a solí a vložíme zpět papriky, aby se prohřály. Podáváme s knedlíkem.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek