24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Pažitková polévka

Název Množství a jednotka
pažitka 1 svazek
petržel - nať 2 snítky
celerová nať 1 snítka
cibule 1/2 kusu
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

kaldouny

Název Množství a jednotka
strouhanka 2 lžíce
máslo 1 lžíce
vejce 1 - 2 kusy
prolisovaný česnek 1 stroužek
muškátový květ
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a lehce opražíme. Tento základ zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme jemně nakrájenou pažitku, zelenou petržel a celer. Okořeníme muškátovým oříškem, přidáme sůl. Vše provaříme 10 minut a pak zavaříme malé knedlíčky - kaldouny.
Kaldouny. Strouhanku pokapeme máslem, rozmícháme s rozšlehanými vejci a okořeníme muškátovým květem, utřeným česnekem, osolíme. Vše důkladně promícháme. Necháme chvíli odležet a pak tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut.


 


RECEPTY

Špaldový chléb

Postup: Odměříme si 300ml mléka. Z odměřeného mléka odlijeme trošku do hrnku (asi... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové košíčky

Postup: Připravíme si linecké košíčky:Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Králova vila

Naším cílem je věnovat se vám s maximálním úsilím a pokusit se vám splnit...