Den předem si uvaříme brambory, které na druhý den oloupeme a pokrájíme na plátky, cca 1cm široké. Semeleme vepřový bůček a plecko. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli (2 ks) a přidáme maso, které necháme zprudka osmahnout, aby se tuk z bůčku částečně vypekl. Do zapékací mísy (pekáče) tvoříme postupně vrstvy: brambory, nakrájená syrová cibule na kolečka, maso. Končíme vrstvou brambor. Dáme krátce zapéct do trouby, vyhřáté na 200°C. Mezitím si rozšleháme 5 vajec a přidáme do nich nastrouhaný tvrdý sýr. Vše nalijeme na směs a necháme zezlátnout. Můžeme posypat petrželkou či pažitkou. Dle chuti podáváme s kyselou okurkou, kečupem, okurkovým salátem, atd.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek