21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Zapečené brambory s mletým bůčkem

oběd
Porce: 6
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 35 min.
Baruš


Den předem si uvaříme brambory, které na druhý den oloupeme a pokrájíme na plátky, cca 1cm široké. Semeleme vepřový bůček a plecko. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli (2 ks) a přidáme maso, které necháme zprudka osmahnout, aby se tuk z bůčku částečně vypekl. Do zapékací mísy (pekáče) tvoříme postupně vrstvy: brambory, nakrájená syrová cibule na kolečka, maso. Končíme vrstvou brambor. Dáme krátce zapéct do trouby, vyhřáté na 200°C. Mezitím si rozšleháme 5 vajec a přidáme do nich nastrouhaný tvrdý sýr. Vše nalijeme na směs a necháme zezlátnout. Můžeme posypat petrželkou či pažitkou. Dle chuti podáváme s kyselou okurkou, kečupem, okurkovým salátem, atd.



Postup

- uvařit a oloupat brambory

- osmahnout cibuli

- semlít a osmahnout maso

- nastrouhat tvrdý sýr


 


RECEPTY

Kořeněné koláčky

Postup: V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Postup:

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...