Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Medvědí česnek omyjeme, nasekáme nadrobno, sušená rajčata překrájíme na proužky. V hlubší pánvi zprudka orestujeme na oleji telecí maso dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme sušená rajčata, vrchovatou lžičku naloženého zeleného pepře, demi glace (nebo trošku velmi silného vývaru) promícháme a zalijeme cca 150 ml šlehačky. Na mírném ohni necháme jen krátce povařit, aby se propojily chutě, přidáme scezené pappardelle, medvědí česnek a vše společně promícháme. Na talířích sypeme parmezánem.
Tip: Maso můžeme zaměnit za krůtí, nebo třeba vepřovou pečeni. Pappardelle se prodávají v docela malém balení (mám dojem že 350g), pro 4 lidi musíte vzít dvoje - nebo lze nahradit tagliatelle, případně můžeme použít špagety, ale v tomto případě se přimlouvám za širší těstoviny :-).
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek