Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské krupičky, 4 lžíce polohrubé mouky a 4 lžíce jemné strouhanky. V míse vypracujeme těsto, které necháme půl hodinky odpočinout v lednici. Lžící odkrajujeme kousky, které plníme jahodami a mírně navlhčenýma rukama tvoříme knedlíčky. Knedlíky vkládáme do vroucí mírně osolené vody, do které můžeme přidat vanilkový cukr, citronovou kůru a trochu rumu. Knedlíčky jemně promíchneme v hrnci, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 10 minut. Hotové podáváme polité máslem, posypané cukrem a na másle opraženou strouhankou (na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme strouhanku a za stálého míchání opražíme dozlatova).
Tip: Tvaroh můžeme použít v tomto receptu jak kostku, tak z vaničky, strouhanka přidaná do těsta zajistí, že se knedlíky nerozvaří. Pokud se nám zdá těsto příliš řídké, přidáme lžíci polohrubé mouky a strouhanky.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek