Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (na jeden hrnek rýže dva a půl hrnku vody a čajová lžička soli). Krůtí maso nakrájíme na co nejtenčí (asi půlcentimetrové) nudličky, které ještě překrojíme na menší kousky. Na dvou lžících olivového oleje orestujeme na prudším ohni maso dozlatova, mírně osolíme, přidáme lžíci sojové omáčky, asi 3/4 lžičky kovbojského koření, zmírníme plamen a vsypeme mražený hrášek. Za občasného promíchání restujeme, až je hrášek měkký (trvá to jen chvilku). Přidáme uvařenou rýži, společně vše opékáme a občas promícháváme - asi tři až pět minut.
Tip: Kovbojské koření se dá koupit, ale lze i udělat - smícháním soli, drceného (hrubého) pepře, citronové kůry, majoránky a špetky cukru.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek