Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme (neoloupané) na hrubém struhadle. Osolíme, necháme chvíli odstát, rukou cuketu trochu vymačkáme a přebytečnou vodu slijeme - jen co jde, cuketa bude pouštět vodu dále. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a zahustíme kukuřičnou moukou. Směs opepříme a na trošce oleje lžící naneseme těsto, rozplácneme na tenčí placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Placičky můžeme péct i nasucho na keramické pánvi, nebo upéct v troubě na pečícím papíře. Podáváme samotné jako bramboráky, nebo jako přílohu k masu. Místo kukuřičné můžeme dát samozřejmě hladkou mouku.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek