21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Papoušková buchta

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 300 g
moučkový cukr 300 g
vejce 5 ks
máslo 250 g
šlehačka 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady kromě pudinků, ušlehaný sníh z bílků a promícháme. Těsto rozdělíme na tři díly a do každého dílu zamícháme jeden pudinkový prášek - budeme mít tedy jahodové, vanilkové a kakaové těsto. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyššími okraji děláme lžící střídavě hromádky, které klademe těsně vedle sebe - střídáme kakaové těsto, jahodové, vanilkové atd. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova a po vychladnutí polijeme citronovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...