23. 11. 2024   |   svátek má Klement
 

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Název Množství a jednotka
Cannelloni 350 g
Ricotta 500 g
Baby špenát 1 balení
parmezán 150 g
česnek 2 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 45 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Náplň do cannelloni:
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou másla, přidáme jemně nasekaný stroužek česneku, hrst čerstvé majoránky (nebo lžičku sušené), čtvrt lžičky nastrouhaného muškátového oříšku a přidáme balení baby špenátu. Špenát restujeme asi 2-3 minuty, přendáme do misky a necháme vychladnout. Vychladlý špenát nasekáme nadrobno.
V misce smícháme ricottu s 1 hrstí jemně nastrouhaného parmezánu, přidáme špenát, osolíme, mírně opepříme a promícháme.

Rajčatová omáčka:
Na stejné pánvi, kde jsme restovali špenát, znovu rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou másla, přdáme další najemno nasekaný 1 větší stroužek česneku, jakmile česnek začne vonět, přidáme dvě plechovky krájených rajčat a hrst nasekané čerstvé bazalky (nebo lžičku sušené). Zalijeme hrnkem vývaru a povaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.

Bílá omáčka:
Zakysanou smetanu (3 kelímky) smícháme s 2 hrstmi nastrouhaného parmezánu, přidáme 6-8 najemno nakrájených ančoviček, promícháme, podle potřeby mírně dosolíme.

Troubu předehřejeme na 180°. Na plech s vyššími okraji přelijeme rajčatovou omáčku z pánve. Neuvařené cannelloni naplníme ricottovo-špenátovou náplní (dobře se plní zdobičkou na dorty) a skládáme vedle sebe do rajčatové omáčky. Cannelloni zalijeme bílou omáčkou, pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 25 - 30 minut dozlatova.
Hotové cannelloni na talíři posypeme parmezánem.





Další fotografie
 


RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové pusinky s čokoládou

Postup: Čokoládu najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh.... zobrazit recept

RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...