21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Babiččiny recepty › Recepty

 
Podrobné vyhledávání
 

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

Postup: Kostku měkkého tvarohu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. Přidáme... zobrazit recept

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

Postup: Nejdříve si připravíme kvásek - do hrníčku nalijeme trošku vlažného mléka,... zobrazit recept

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

Postup: Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.Do mísy prosijeme mouku, přidáme... zobrazit recept

Postup: Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Nasekáme vlašské ořechy.Připravíme... zobrazit recept

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

Postup: Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený... zobrazit recept

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

Postup: Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Skořicové hvězdičky

Postup: Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...