22. 12. 2024   |   svátek má Šimon
 

Recepty

Recepty na všechno, co vás jen napadne.
 
Podrobné vyhledávání
 

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

Postup: Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s... zobrazit recept

Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

Postup: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí - asi 10 minut. Přidáme... zobrazit recept

Postup: Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do... zobrazit recept

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...