Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se uchová déle čerstvý, když se celý ponoří do studené vody a dá do lednice. Vodu je nutno po dvou dnech vyměňovat. Sušenky: sušenky nebo suché vánoční cukroví se má správně uchovávat v plechových dózách a v chladu. Nepečené rolády, plněné cukroví, dorty apod: jasně že v ledničce, ale mělo by se zabalit do alobalu nebo...
zobrazit článekPovedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme. Můžeme také přidat lžičku medu. Omáčky z masa – přidáme studenou vodu rozmíchanou s troškou mouky nebo bramborové moučky, nastrouhaný syrový brambor, nesolený vývar, nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžeme rovněž v omáčce povařit chlebové kůrky nebo celý brambor, které pak vyjmeme. Zeleninové pokrmy – přidáme...
zobrazit článek