Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme na mírném ohni doměkka - asi hodinu a půl. Polévku přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, kuře obereme, nakrájíme na malé kousky a vše vrátíme do vývaru. Zvlášť uvaříme v osolené vodě polévkové těstoviny. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou podle sezóny.
domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, 1 lžíci vody a špetku soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout. Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky. Vložíme je do vroucí vody a asi 3 minuty vaříme. Hotové propláchneme studenou vodou a necháme okapat
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...