Z mouky, másla, 4 žloutků, 120 g moučkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme na vále vláčné těsto. Třetinu těsta oddělíme a uložíme v mikroténové fólii do mrazničky. Zbylou část těsta necháme hodinku odpočinout v lednici, rozválíme na pomoučeném válu na plát, který přendáme na plech. Těsto poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a posypeme skořicovým cukrem. Ze 4 bílků a 3 lžic moučkového cukru ušleháme sníh, kterým potřeme jablečnou náplň. Na povrch nahrubo nastrouháme zmrzlé těsto, které jsme měli odložené v mrazáku. Moučník vložíme do vyhřáté trouby na 170° a upečeme dozlatova.
Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti.
Je to rostlinný olej získávaný z
dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má
příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici...
zobrazit článek