21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Hraběnčiny řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 450 g
máslo 250 g
moučkový cukr 120 g
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, másla, 4 žloutků, 120 g moučkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme na vále vláčné těsto. Třetinu těsta oddělíme a uložíme v mikroténové fólii do mrazničky. Zbylou část těsta necháme hodinku odpočinout v lednici, rozválíme na pomoučeném válu na plát, který přendáme na plech. Těsto poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a posypeme skořicovým cukrem.
Ze 4 bílků a 3 lžic moučkového cukru ušleháme sníh, kterým potřeme jablečnou náplň. Na povrch nahrubo nastrouháme zmrzlé těsto, které jsme měli odložené v mrazáku. Moučník vložíme do vyhřáté trouby na 170° a upečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...