21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Ořechové rohlíčky z křehkého těsta

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
moučkový cukr 50 g
máslo 125 g
žloutek 1 ks
prášek do pečiva 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek, máslo a 3-4 lžíce mléka a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu půl hodiny odpočinout.
Odpočinuté těsto rozválíme a nakrájíme na obdélníky. Doprostřed každého obdélníku dáme náplň, stočíme, konce zahneme do tvaru rohlíčku a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200° dorůžova. Ještě horké rohlíčky pocukrujeme.

Ořechová nádivka:
100g mletých ořechů přelijeme 100 ml horkého svařeného mléka, smícháme se lžičkou skořice, lžičkou vanilkového cukru, lžičkou medu a rumem podle chuti. Pokud je nádivka moc řídká, můžeme ji zahustit rozdrcenými piškoty.



 


RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Tchýnino "maso na šťávě"

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...