24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Polévková zavářka - kapání

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
hrubá mouka 1 lžíce

Kuchyně: staročeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Do hrníčku rozklepneme vajíčko, přidáme cca lžíci hrubé mouky a rozšleháme vidličkou na řídké těstíčko.
Přes hrnec položíme obrácené "hrubé" struhadlo a lžičkou protlačujeme těstíčko přímo do vařící polévky.
Těstičko nesolíme - zaváříme do slané polévky.


 


RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...