Název | Množství a jednotka |
---|---|
mořská štika | 900 g |
špek | 50 g |
menší cuketa | 1 ks |
rozmarýn | |
cibule | 1 ks |
Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce podebereme páteř a postupně ji odstraníme. Osolíme, lehce opepříme, posypeme rozmarýnem nebo vložíme větvičku čerstvého, dovnitř dáme dva plátky špeku nebo uzené slaniny, štiku přeložíme, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem (Lidl, lze použít normální), citronem a dáme péct. Po dvaceti minutách přidáme oloupanou cuketu nakrájenou na plátky a cibuli pokrájenou na čtvrtky. Mírně zeleninu osolíme, zakápneme rovněž olivovým olejem a rybu dopečeme odkrytou doměkka za občasného podlití výpekem. Pekla jsem ji necelou hodinku na 180°. Podáváme s brambory, obložíme upečenou zeleninou.