21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Mořská štika na rozmarýnu

Název Množství a jednotka
mořská štika 900 g
špek 50 g
menší cuketa 1 ks
rozmarýn
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 1
Kuchyně: středomořská
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce podebereme páteř a postupně ji odstraníme. Osolíme, lehce opepříme, posypeme rozmarýnem nebo vložíme větvičku čerstvého, dovnitř dáme dva plátky špeku nebo uzené slaniny, štiku přeložíme, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem (Lidl, lze použít normální), citronem a dáme péct. Po dvaceti minutách přidáme oloupanou cuketu nakrájenou na plátky a cibuli pokrájenou na čtvrtky. Mírně zeleninu osolíme, zakápneme rovněž olivovým olejem a rybu dopečeme odkrytou doměkka za občasného podlití výpekem. Pekla jsem ji necelou hodinku na 180°. Podáváme s brambory, obložíme upečenou zeleninou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy s jablky

Postup: Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová bábovka

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...