Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca dvou lžic cukru - dáme stranou, budeme jej potřebovat do náplně.
První těsto: 30 dkg polohrubé mouky 10 dkg tuku na pečení (např. Hera) 10 dkg moučkového cukru 10 lžic studené vody 3 lžíce kakaa 3/4 prášku do pečiva
Toto těsto je dobré "uhňácat" v míse rukama, tuk necháme jen změknout, nerozpouštíme. Množství vody je orientační, záleží jak moc je či není mouka vyschlá. Sporákový plech nebo plech s vyššími okraji si jenom vymastíme a rukou do něj hnědé těsto rovnoměrně nahrňácáme, aby nám to šlo snadněji, těsto si svrchu moučíme aby se ruce tolik nelepily - kraje můžeme i maličko zvednout.
Náplň: (dává se na syrové první těsto) 1/2 kg tvarohu (i vaničkový se může, ale pak přidám ještě lžičku solamylu, kvůli konečnému ztuhnutí) 1 vanilinový cukr z necelého půl litru mléka uvařený pudink podle chuti cukr Ještě teplé toto vše rozmixujeme nebo sešleháme a nandáme, či spíše vylijeme, na první, hnědé syrové těsto
II. těsto,´vlastně třetí vrstva: 25 dkg polohrubé mouky 20 dkg moučkového cukru 1 deci oleje - přibližně 5 lžic teplé vody (také orientační, možná i víc dle požadované hustoty, těsto má být řidší, aby se dobře lilo) 1/2 prášku do pečiva 3 vejce Vše smíchat nebo ušlehat šlehačem a nalít na tvarohovou náplň buchty. Je-li těsto řidší, těsto řidší, stačí potom jenom naklánět plech, jinak si pomůžeme stěrkou nebo lžící.
Pečeme zvolna na 200° do zčervenání až mírného nahnědnutí vrchní vrstvy. (špejlí nepoznáte, tvaroh tuhne až po vychladnutí). Krájet můžeme ale až studené, kvůli ztuhnutí náplně, jinak se žblemtá a vytéká. Proto také se k mixování přidává ta lžička či lžíce solamylu - po zchladnutí je náplně krásně tuhá. Po úplném vychladnutí nakrájíme - ( lépe péci den dopředu), můžeme, ale nemusíme ještě pocukrovat.