24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Tříbarevné řezy

Název Množství a jednotka
mouka pšeničná polohrubá 30 dkg
tuk na pečení 10 dkg
cukr 10 dkg
kakao 3 lžíce
kypřící prášek do pečiva 3/4 balíček
Zobrazit všechny ingredience

zákusek k svačině, s
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca dvou lžic cukru - dáme stranou, budeme jej potřebovat do náplně.

První těsto:
30 dkg polohrubé mouky
10 dkg tuku na pečení (např. Hera)
10 dkg moučkového cukru
10 lžic studené vody
3 lžíce kakaa
3/4 prášku do pečiva

Toto těsto je dobré "uhňácat" v míse rukama, tuk necháme jen změknout, nerozpouštíme. Množství vody je orientační, záleží jak moc je či není mouka vyschlá.
Sporákový plech nebo plech s vyššími okraji si jenom vymastíme a rukou do něj hnědé těsto rovnoměrně nahrňácáme, aby nám to šlo snadněji, těsto si svrchu moučíme aby se ruce tolik nelepily - kraje můžeme i maličko zvednout.

Náplň: (dává se na syrové první těsto)
1/2 kg tvarohu (i vaničkový se může, ale pak přidám ještě lžičku solamylu, kvůli konečnému ztuhnutí)
1 vanilinový cukr
z necelého půl litru mléka uvařený pudink
podle chuti cukr
Ještě teplé toto vše rozmixujeme nebo sešleháme a nandáme, či spíše vylijeme, na první, hnědé syrové těsto

II. těsto,´vlastně třetí vrstva:
25 dkg polohrubé mouky
20 dkg moučkového cukru
1 deci oleje - přibližně
5 lžic teplé vody (také orientační, možná i víc dle požadované hustoty, těsto má být řidší, aby se dobře lilo)
1/2 prášku do pečiva
3 vejce
Vše smíchat nebo ušlehat šlehačem a nalít na tvarohovou náplň buchty. Je-li těsto řidší, těsto řidší, stačí potom jenom naklánět plech, jinak si pomůžeme stěrkou nebo lžící.

Pečeme zvolna na 200° do zčervenání až mírného nahnědnutí vrchní vrstvy.
(špejlí nepoznáte, tvaroh tuhne až po vychladnutí). Krájet můžeme ale až studené, kvůli ztuhnutí náplně, jinak se žblemtá a vytéká. Proto také se k mixování přidává ta lžička či lžíce solamylu - po zchladnutí je náplně krásně tuhá.
Po úplném vychladnutí nakrájíme - ( lépe péci den dopředu), můžeme, ale nemusíme ještě pocukrovat.





 


RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...