Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí stehna. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka, cibuli a celer na menší kousky. Králíka dáme do pekáčku, přidáme zeleninu, nové koření, celý pepř, okořeníme mírně tymiánem, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme dvě hodiny v chladnu odpočinout. Podlijeme troškou vody a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinku a půl. Upečeného králíka vyjmeme a dáme na teplé místo, vytáhneme nové koření a pepř, a zeleninu rozmixujeme. Přidáme mléko, šlehačku a pokud je třeba, zahustíme záklechtkou z jedné lžíce hladké mouky a 1 dl mléka. Omáčku povaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Vložíme zpátky králíka, necháme ho prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem.
Tip: Z králičího hřbetu a částí, které zbydou po rozporcování, uvaříme králičí vývar.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek