3. 4. 2025   |   svátek má Richard
 

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
vejce 1 ks
anglická slanina 50 g
ovesné vločky 250 g
česnek 2 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, koření, anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, dosolíme a zahustíme mletými ovesnými vločkami (já jsem polovinu pomlela, půlku jsem nechala vcelku) tak, aby šly tvořit placičky. Pomocí strouhanky tvoříme placičky a obalujeme buďto ve strouhance, nebo v mletých vločkách. Pomalu usmažíme.

Vegetariáni vynechají ten bůček :), místo něj můžeme použít sojový granulát.


 


RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborová omeleta

Postup: Předem uvařené brambory, nebo když nám zbydou od oběda, nakrájíme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sterilovaná mrkev

Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...