21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Těstovinový salát s pečeným masem

Název Množství a jednotka
těstoviny 250 g
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 200 g
šunka 50 g
nakládané okurky 5 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny - vrtule nebo kolínka - uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do větší mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zbytky nakrájeného pečeného, nebo klidně smaženého masa, na proužky nakrájený tvrdý sýr (goudu, eidam, leerdammer, ementál, čedar), najemno nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli, přidáme podle chuti kapary, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky kečupu, majonézu, jogurt, opepříme a vše promícháme. Podle potřeby dosolíme.


 


RECEPTY

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Postup: Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové košíčky

Postup: Připravíme si linecké košíčky:Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...