Těstoviny - vrtule nebo kolínka - uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do větší mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zbytky nakrájeného pečeného, nebo klidně smaženého masa, na proužky nakrájený tvrdý sýr (goudu, eidam, leerdammer, ementál, čedar), najemno nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli, přidáme podle chuti kapary, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky kečupu, majonézu, jogurt, opepříme a vše promícháme. Podle potřeby dosolíme.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek