Krémové rohlíčky jsou u nás jedno z nejoblíbenějších vánočních cukroví, obvykle nejdřív zmizí.
Postup
Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál, lehce promícháme, nahoře uděláme důlek, do kterého vklepneme vajíčka a vypracujeme těsto. Hned můžeme tvořit rohlíčky (vyválím hady, nožem nakrájím na asi pěticentimetrové kousky, na plechu vyloženém pečícím papírem stočím do tvaru rohlíčku) a upečeme ve vyhřáté troubě na 175° cca 8-10 minut (musíte se řídit vlastní troubou). Rohlíčky mírně nabudou. Vychladlé rohlíčky zdobíme karamelovým nebo čokoládovým krémem a máčíme v čokoládě.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek