Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v osolené vodě (vody dáme tak, aby byla kapusta jen ponořená) doměkka - cca 15 minut. Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme ji zhnědnout. Směs velmi mírně osolíme a přidáme růžičkovou kapustu i s vodou, ve které se vařila, okořeníme 2 lžičkami indického koření a zalijeme kokosovým mlékem. Pokud je směs moc řídká, přidáme zarovnanou kávovou lžičku solamylu rozmíchaného ve 2 lžících studené vody. Necháme povařit už jen pět minut, podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a podáváme s vařenými brambory, rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek