Cca 40 dkg libového vepřového nakrájíme na větší nudličky (může být i z plátků vykostěné kotlety), osolíme, opepříme, trošku Worčestru, zakápneme olejem, promícháme a necháme v chladu odležet (pokud spěcháme, tak alespoň 15 minut). Potom je opečeme na pánvi do zlatova. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky - obojí osmahneme v kastrolu do růžova spolu s kousíčkem bobkového listu, přidáme loupaná krájená rajčata z konzervy, chvilku opékáme, přidáme maso z pánve i s výpekem, podlijeme hrnkem horké vody (já ní napřed tu pánev po mase ještě vypláchnu) a vše společně dusíme do měkka. Příloha co kdo rád - já dala rýži, ale možno hranolky, opékané brambory, vařené brambory, těstoviny, kynutý knedlík, noky...
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek