Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého kastrolu, trochu pomačkáme vařečkou, osolíme zarovnanou lžičkou soli, přikryjeme pokličkou a velmi pomalu vaříme asi hodinu. Po hodině rajčata rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme na sporák a pomalu vaříme za občasného promíchání do zhoustnutí - doba vaření je různá podle vodnatosti/masitosti rajčat. Vysterilizované skleničky naplníme protlakem, zavíčkujeme a sterilujeme při pomalém varu 45 minut při 80°.
Recept je ze dvou kil rajčat, ale množství je neomezené, co hrnec dovolí. Soli přidáváme úměrně množství rajčat.
Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v
kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v
bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých
rukou a přesně pro...
zobrazit článek